Policistu_Velobiedriba_logo

Kampaņa Ziemas riteņbraukšanas veicināšana

22.februāris 2013. plkst 08:00-09:30 Rīga, Vanšu tilts, Ķīpsalas pusē uz veloceliņa.

Akcijas mērķis: Veicināt ziemas riteņbraukšanu, apbalvojot, pasakoties tiem, kas nenodod velosipēdu jebkādos laika apstākļos un ir kā paraugs citiem, ka ritenbraukšanai nav sezona.
Akciju: organizē: Latvijas Riteņbraucēju apvienības biedri TruFixKru un Innocent cafe, Velokurjers., Policistu velobiedrība

Biedrības ”POLICISTU VELOBIEDRĪBA” valdes priekšsēdētājs Zintis Gailis: “Mēs ne tikai būsim uz velocelina, bet arī pastāstīsim, kā ir jābūt aprīkotam velosipēdam tumšajā laikā un izsniegsim pa kādam atstarotājam tiem, kas, mūsuprāt, nebūs pietiekami labi pamanāmi. No savas profesionālās darbības esam pieredzējuši, ka ziema ir vistumšākais laiks, kad ir ļoti būtiska nozīme redzamībai. Riteņbraucēji, kā vieni no vismazāk aizsargātiem ceļu satiksmes dalībniekiem ir bieži apdraudēti un nokļūst ceļu satiksmes negadījumos dēļ tā, ka nav laikus pamanīti. Mūsu mērķis nav sodīt, bet skaidrot, izglītot un atbalstīt. Šāda veida  sabiedrības izglītošanu turpināsim   ne vien tagad, bet arī reidu veidā uz veloceliņiem un autoceļiem, uzsākoties aktīvai  velo sezonai.  Mēs esam par to, lai brauc un, lai vēl vairāk brauc, taču vairāk rūpējoties par savu un līdzcilvēku drošību.”